GRUP DE DISTRIBUȚIE A VOPSELELOR

PERFORMANTA

Grupul de distribuție trebuie să furnizeze vopseaua cu condițiile corecte:

  • viscozitate și omogenitate
  • presiune
  • debit

PRODUCTIVITATE

În funcție de producția ieșita, dimensiunea rezervorului va fi ajustată pentru a limita operațiile manuale de umplere și transfer (1 sau 2 ori / schimbare este maxim).

DURABILITATE

Pentru a maximiza disponibilitatea liniei de producție, grupurile de distribuție trebuie să fie proiectate cu componentele cele mai fiabile și utilizate nu la limita specificațiilor lor. Versiunea superioară este întotdeauna preferată, cu privire la dimensiunea pompei, raportul de presiune, diametrele țevilor etc.

(1) BUTOI CU VOPSEA CONCENTRATĂ

20L, 200L, 1000L pot fi utilizate în fabrici, provenind direct de la furnizor. Această vopsea este concentrată și trebuie agitată + ajustată în viscozitate adăugând în același timp solvent.

 

 

 

(4) STAȚIE DE PREGĂTIRE

Principalele funcții ale stației de pregătire sunt:
- Transfer de vopsea
- Reglarea vâscozității
- Agitarea vopselei (uniformizarea și omogenizarea materialului)
În general, este operată manual, dar poate fi și automatizată.

 

 

 

(7) REZERVORUL DE SIGURANȚĂ ȘI MANOMETRELE

Pentru a absorbi vârfurile presiunii de ieșire a pompei, putem folosi rezervoare de supratensiune care acționează ca un condensator dinamic care reduce vârfurile. Unele tehnologii ale pompelor nu au nevoie de un rezervor de supratensiune datorită presiunii de ieșire stabile. Manometrele sunt utilizate pentru a monitoriza presiunea la ieșirea pompei și apoi la linia de retur.

(2) POMPA DE TRANSFER

O pompă cu diafragmă simplă va transfera vopseaua la debitul dorit de la butoi la rezervorul de preparare și o altă parte din rezervorul de preparare în rezervorul de distribuție.

 

 

 

(5) REZERVOR DE PRODUCTIE

După rezervorul de preparare, vopseaua este transferată în rezervorul de producție, care va furniza diferite stații de aplicare în liniile de producție. Este agitat continuu, pentru a menține vopseaua omogenă. Uneori, acesta poate controla temperatura, cu un rezervor dublu care primește apă caldă sau cu schimbătoare de căldură în continuare în conductele de alimentare.

 

 

 

(8) FILTRELE - REGULATOARE DE PRESIUNE

Instalăm filtrele după filtrul cartușului cu presiune medie adaptat condițiilor de lucru (mărimea ochiului și presiunea) și apoi pe filtrele sacului de joasă presiune pentru a vă asigura că vopseaua se întoarce curată în rezervorul de producție.
Regulatorul de presiune (BPR) va regla ultimul punct de presiune înaintea rezervorului de producție (fără presiune). Se vor fixa toate punctele de presiune din liniile de distribuție a vopselei în amonte, în funcție de căderile de presiune legate de debit, viscozitate și geometria liniei (diametre, unghiuri și forme interioare). Se preferă o forfecare redusă BPR, în special pentru vopselele pe bază de apă sensibile la solicitarea mecanică.

 

 

(3) REZERVOR DE PREPARARE

De obicei, din oțel inoxidabil, rezervorul de preparare va primi vopseaua concentrată și solventul care urmează să fie adăugat. Cantitatea solvenților poate fi controlată cu un debitmetru. Un agitator de aer sau electric va amesteca solventul și vopseaua, dar, de asemenea, se va amesteca pentru a se asigura că tot conținutul solid este găsit uniform în fiecare zonă a rezervorului. Viscozitatea va fi verificată manual de un operator cu cupa relevantă (Ford 4mm, ISO 3mm).

(6) POMPA DE CIRCULATIE

Componenta principală a unui PCS (Sistem de circulație a vopselei) este pompa de circulație. Trebuie să asigure vopseaua la presiunea corectă și fluxul necesar pentru toate stațiile de aplicare. Presiunea dinamică trebuie să fie cât mai stabilă posibil, pentru a limita interferențele dispozitivelor de aplicare, de obicei sensibile la vârfurile de presiune, ceea ce duce la variații ale fluxului de aplicare. Raportul pompei trebuie să fie suficient pentru a asigura presiunea necesară.
Volumul pompei trebuie ajustat în funcție de debitul maxim necesar, pentru a limita cursele pe minut pentru o durată mai lungă de viață (MTBF a crescut).